De kracht van het uiterlijk en het dragen van een haarwerk

Haarwensen schenkt al meer dan 10 jaar haarwerken aan kinderen tot en met 18 jaar die, door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid), hun eigen haar verliezen. Deze kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan zijn of haar leeftijdsgenootjes. Echter, goede haarwerken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed.

Haarwensen geeft deze kinderen de keuze uit een grote collectie haarwerken van écht haar, zonder dat daaraan kosten zijn verbonden. Door donaties en financiële giften kan Haarwensen de haarwerken kosteloos aanbieden. Zonder deze donaties kunnen zij deze kinderen niet meer verblijden met een kosteloos haarwerk.

Alles draait om innerlijk

‘’Het uiterlijk is niet het belangrijkste hoor, het gaat tenslotte om het innerlijk’’, dat is wat mensen zeggen. Maar ondertussen bepalen we in de eerste vijf minuten 77 of iemand zelfverzekerd op ons overkomt. De kracht ervan is, dat we mensen snel kunnen inschatten. Het gevaar, dat we er vaak naast zitten.

In de praktijk word je eerst beoordeeld op je uiterlijk waarbij later het innerlijk pas wordt gezien. Toch liggen het innerlijk en uiterlijk dichter bij elkaar dan wij denken. Als je onzeker bent over je uiterlijk dan kan het innerlijk ook veranderen en kan dit impact hebben op het dagelijks leven.

Het dragen van een haarwerk

Het hebben van haar is voor veel mensen normaal en het is lastig voor te stellen hoe het leven is zonder een mooi kapsel. Toch worden jaarlijks veel kinderen (deels) kaal door chemobehandelingen of het hebben van een haarziekte. Het verliezen van je haar is een emotioneel proces en kan je uiterlijk behoorlijk laten veranderen wat een grote (negatieve) impact kan hebben op jouw innerlijke zijde.

Contact

I: www.haarwensen.nl | E: info@haarwensen.nl | T: 0297-745300